Nieuws

Pon Logistics Apeldoorn

09-04-2024

Pon viert Girls’ Day op 11 april!

Op 11 april doet Pon mee aan Girls’ Day op de campus in Leusden. Een groep van 13 meiden, van de school De Amersfoortse Berg, komt langs voor een dag vol ontdekkingen in techniek en technologie. Ze krijgen een rondleiding en doen mee aan leuke activiteiten.

Wat is Girls’ Day?

Tijdens Girls’ Day openen bedrijven met een technische of IT-gerelateerde focus hun deuren voor meisjes door heel Nederland om hen een blik te bieden op de veelzijdige carrièremogelijkheden binnen de sector.

Waarom Girls’ Day?

Techniek en technologie zijn overal en bieden kansen voor iedereen. Ondanks dat een carrière in deze sectoren goede salarissen, baanzekerheid, en een dringende vraag naar nieuw talent biedt, is het aandeel vrouwen in bèta, technische, en IT-beroepen ondervertegenwoordigd.

Met slechts 16% vrouwelijke professionals missen we veel talent. Dit komt door een combinatie van genderstereotypen, een beperkt zicht op de mogelijkheden binnen deze vakgebieden, gebrek aan zelfvertrouwen bij exacte vakken, en het ontbreken van vrouwelijke rolmodellen. Girls’ Day biedt ons de kans om deze trends te doorbreken door meiden op jonge leeftijd te enthousiasmeren en te laten zien dat een toekomst in techniek ook voor hen weggelegd is.

Onze deelname

Onze deelname is een uitdrukking van onze inzet voor diversiteit en inclusie, en ondersteunt de missie van de alliantie Worden wie je bent, gesteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze alliantie zet zich in voor gelijke kansen en stimuleert jongeren om hun capaciteiten volledig te ontwikkelen, vrij van genderstereotypen.

Het programma

We starten de dag om 09.00 uur met een ontvangst en introductie in het clubhuis, gevolgd door een interactieve doe-activiteit bij DS&I. Na een korte pauze bezoeken de meiden ModiForce voor een demo over voertuigombouw en sluiten we af met een rondleiding op de campus, eindigend bij Pon Logistics. Ter afsluiting volgt een lunch met een Q&A-sessie. Met deze inspirerende dag hopen we niet alleen de horizon van deze jonge meiden te verbreden, maar ook een stevige stap te zetten richting een meer inclusieve toekomst in techniek en technologie.

Wil je meer weten over onze initiatieven? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We delen graag alle details met je!

Share: