Met beide benen op de Losplaats: Michael Artz

Michael Artz, afdelingshoofd van Cars & Parts op onze Losplaats, is een man van de praktijk. Hij heeft zich opgewerkt tot waar hij nu is. “Ik begon met een bijbaan in Handling en ben sindsdien hier gebleven. Ik ben trots op de weg die ik heb afgelegd. Het is een bewijs dat hard werken loont.”

Van bijbaan tot afdelingshoofd

Wat startte als een ogenschijnlijk tijdelijke baan, veranderde al snel in een levenslange carrière. “Ik ben hier begonnen in 2008 en heb nooit de behoefte gehad om verder te kijken. Ze laten mij niet verder dan het hek zeg ik altijd.’’ Door de jaren heen heeft hij verschillende functies bekleed, van de leerinbouw tot aan afdelingshoofd.

 

Dagelijkse dynamiek

Michael’s rol is breed en dynamisch, iets wat hem uitstekend past. “De ene helft van de dag ben ik bezig met afspraken, de andere helft met het opvolgen van projecten en aansturen van het team.” Onlangs heeft hij meegeholpen aan de implementatie van Dispatcher, iets wat hem bijzonder goed ligt. “Ik geniet van de technische kant van mijn werk en de constante vernieuwing.”

“Papieren zeggen niet alles. Het gaat om je instelling. Als je wilt, zijn er bij Pon kansen genoeg.”

Steun en groei

Gedurende zijn loopbaan heeft Michael steun gehad van verschillende mentoren. “Ik heb enorm veel gehad aan de ondersteuning van Jeroen Klunder en Mark van Vuure, mijn voorganger. Zij hebben mij de kneepjes van het vak geleerd.” Kijkend naar de toekomst, ziet hij nog veel ruimte voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. “Ik ben nog jong in deze functie en leer nog elke dag. Er is altijd ruimte voor verbetering en nieuwe ervaringen.”

 

Duurzaam en doelgericht

Naast afdelingshoofd is Michael ook HSE-ambassadeur. Hij is nauw betrokken bij het creëren van een veilige en duurzame werkplek. “We proberen onze operaties zo efficiënt mogelijk te maken, met aandacht voor zowel onze collega’s als het milieu. Zo werken we bijvoorbeeld samen met Koopman om onze processen te optimaliseren. Dat is belangrijk voor ons allemaal.”

De benadering van Michael is nuchter en doelgericht. “Papieren zeggen niet alles. Het gaat om je instelling. Als je wilt, zijn er bij Pon kansen genoeg.” Met deze instelling leidt hij zijn team en draagt hij bij aan onze gezamenlijke doelen op de Losplaats. “We doen dit samen, en dat maakt ons werk waardevol.”

 

Is je interesse gewekt en wil je werken bij Pon Logistics?

Bekijk al onze vacatures