Logistics Consultant Jakob Peperkamp

Iets wat je zelf bedacht hebt ook in praktijk te zien, daar doe ik het voor

In januari 2014 begon Jakob Peperkamp met een bijbaan in het magazijn van Pon Logistics in Leusden. Via via kwam hij bij de afdeling LSC terecht, waar hij een afstudeeropdracht voor zijn opleiding Logistics Management kreeg. Dat beviel goed: na zijn afstuderen kon hij in juni 2015 direct aan de slag als Logistics Consultant. Hieronder vertelt hij meer over zijn functie.
warehousing-pon

De functie

“Als Logistics Consultant houd ik me bezig met logistieke projecten voor Pon-bedrijven in binnen- en buitenland. Dat kunnen heel uiteenlopende projecten zijn: een magazijnverhuizing- of inrichting, procesoptimalisatie- of automatisering, een innovatieonderzoek, ICT- gerelateerde projecten of tendertrajecten voor (transport)leveranciers. Ik vind de afwisseling tussen grote en kleine projecten wel fijn.

Het leukste vind ik dat je steeds te maken krijgt met andere stakeholders. Het ene moment adviseer ik het management van een Pon-bedrijf, het volgende moment overleg ik op de werkvloer met een magazijnmedewerker. Dat vraagt om een andere manier aanpak. Uiteindelijk schakel ik met alle lagen van een organisatie. Heel leerzaam!

Direct aan de slag bij Pon Logistics?

Bekijk dan al onze vacatures.

Mooiste project

De meeste energie krijg ik van magazijnverhuizingen, omdat deze een grote impact hebben en dus een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengen. In de praktijk werkt alles ook net even anders dan op papier. Het mooiste project waar ik tot nu toe bij betrokken ben geweest is de verhuizing van een magazijn met Caterpillar graafmachineonderdelen in Zweden. Daar heb ik het hele verhuistraject van begeleid. Van het bepalen van de opslaglocaties en het intekenen van de stellingen tot het bepalen van de hoeveelheid materieel zoals heftrucks en het verhuisplan zelf. Het is echt mooi om aan het einde van een project iets wat je zelf bedacht hebt ook in de praktijk te zien staan. Daar doe ik het voor.

Logistics Solutions Center (LSC)

De afdeling LSC bestaat uit een combinatie van Logistics Consultants, Project Consultants en collega’s die zich bezig houden met Transportmanagement en Kwaliteitsmanagement. Er hangt een ongedwongen sfeer. Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheden, maar krijgt ook de vrijheid om zijn of haar functie naar eigen inzicht in te vullen.

Ondanks dat iedereen zijn eigen projecten heeft, ondernemen we als afdeling best veel gezamenlijk. Zo lunchen we in principe altijd samen en delen we kennis tijdens verschillende sessies en brainstorms. Af en toe doen we een bedrijfs- of fabrieksbezoek om meer te weten te komen over producten of systemen. Daarnaast zijn er ieder jaar wel een aantal interessante beurzen en congressen die we bijwonen. Maar het is niet altijd een serieuze aangelegenheid: we doen ook mee aan activiteiten zoals die van Pon Fit en de WK Pool. Er is trouwens niets verplicht hoor: heb je geen tijd of zin, dan doe je gewoon niet mee.”

De komende jaren wil ik me vooral verder ontwikkelen als consultant. Met betrekking tot de werkzaamheden zelf, maar ook de communicatie eromheen met alle betrokkenen. Het continu op de hoogte houden van de stappen die ondernomen (gaan) worden vind ik nog wel een uitdaging. Stakeholdermanagement, zeg maar. Ieder jaar krijg ik de mogelijkheid om een cursus of opleiding te doen. Dit jaar ga ik voor de Lean Green belt, waarbij ik processen leer te optimaliseren. Misschien volgt daarna de opleiding tot black belt.

“Ieder jaar krijg ik de mogelijkheid om een cursus of opleiding te doen.”

Pon Logistics als werkgever

Als mensen mij vragen waarom ik Pon Logistics zo’n goede werkgever vind, dan benoem ik meestal als eerste de vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden. Het hangt natuurlijk een beetje af van welke functie je hebt, maar als ik voor mezelf spreek dan kan ik me heel breed ontwikkelen door projecten op verschillende vestigingen in in binnen-en buitenland te doen.

 

Droomfunctie

Als ik zelf een ‘droomproject’ mocht kiezen binnen mijn huidige functie, dan zou het een opdracht in Noord Amerika zijn. Na de verhuizing in Zweden en betrokken mogen zijn bij een project in Noorwegen, lijkt dat me een gave volgende stap. Reizen is één van mijn grootste hobby’s, dus als ik een tijdje aan de andere kant van de wereld kan werken en tegelijkertijd een nieuwe cultuur leer kennen, sla ik twee vliegen in één klap.”

Is je interesse gewekt en wil je werken bij Pon Logistics?

Bekijk al onze vacatures