Frontoffice Medewerker BU Cars Lucas

Of je hier nu in vaste dienst bent of als uitzendkracht: je bent gewoon onderdeel van het team.

Lucas: “Voor ik via Randstad bij Pon Logistics kwam werken, was ik werkzaam in de wereld van sales en IT. Ik wilde iets anders gaan doen, maar wist niet wat. Daarom ben ik me gaan oriënteren op de dingen die ik leuk vind, zoals de automotive branche.

Lucas

Omdat ik geen achtergrond of ervaring in de automotive of logistiek had, ben ik eind 2016 eerst als uitzendkracht aan de slag gegaan op de Losplaats. Mijn voornaamste taak bestond uit het verplaatsen van voertuigen van a naar b. Gezien mijn achtergrond was dat even een stapje terug, maar ik zag het als een nieuwe start. Ondertussen deed ik zoveel mogelijk kennis op door continu vragen te stellen. Waarom dit, hoe dat? Ook stelde ik mezelf steeds kleine doelen om het werk uitdagender en leuker te maken. Aan collega’s en leidinggevende liet ik duidelijk merken dat ik de ambitie had om meer taken en verantwoordelijkheden op me te nemen. Met succes.

Direct aan de slag bij Pon Logistics?

Bekijk dan al onze vacatures.

Doorstroom naar bedrijfsbureau

Na iets minder dan een jaar kon ik doorstromen naar een functie op de frontoffice bij het Bedrijfsbureau, waar behoefte was aan versterking. Nu ben ik daar fulltime werkzaam als medewerker Service en Bedrijfsbureau.

Over de functie

Binnen deze functie vorm ik de schakel tussen de logistieke afdelingen van de importeursmerken en de logistieke dienstverlener, zoals Koopman. Simpel gezegd komt een voertuig vanuit de fabriek bij ons binnen en gaat hij vervolgens door naar de dealer die hem verkoopt. In totaal gaat het om meer dan 100.000 auto’s per jaar. Natuurlijk krijg ik ook regelmatig met uitzonderingssituaties te maken, zoals schadegevallen of een spoedaanvraag. Dat houdt het werk heel afwisselend.

“Samen met collega’s klanten blij maken en verrassen, daar doe ik het voor.”

De werkvloer kennen

Omdat ik zelf in een andere functie begonnen ben, weet ik waar mijn collega’s mee te maken krijgen en kan ik daar goed op inspelen. Ook helpt het me om reële inschattingen te maken voor onze klanten wanneer ze informeren naar de status van een auto. Staat de auto bij de Leerhal of hoeft hij alleen nog langs de Ommontage? Aan de hand van die informatie kan ik goed inschatten hoe lang het nog duurt voor de auto gereed is voor transport naar de dealer. Heb ik snel iets nodig, dan vind ik het ook geen enkele moeite om op de juiste persoon daarvoor af te stappen. Het helpt wel als je feeling hebt met de ‘producten’ hier. Voor mij zijn de auto’s op de Losplaats meer dan een nummertje in het systeem.

Sfeer op de Losplaats

Ik omschrijf de Losplaats weleens als een openlucht magazijn. Eentje waar de meest uiteenlopende mensen rondlopen uit alle lagen van de bevolking. Wat me al snel opviel, was dat hier zoveel gelachen wordt. Dat miste ik tijdens mijn vorige baan. De sfeer onderling is ontzettend goed. Of je hier nu in vaste dienst bent of als uitzendkracht: je bent gewoon onderdeel van het team. En hoe druk het soms ook is, samen zorgen we ervoor dat het werk op tijd af komt. Ik heb het hier in ieder geval ontzettend naar m’n zin.”

Is je interesse gewekt en wil je werken bij Pon Logistics?

Bekijk al onze vacatures