Administratief medewerker Daan van der Wielen

Als je wilt doorgroeien, moet je van je laten horen

Daan van der Wielen (1998) uit Woudenberg begon als medewerker magazijn bij Pon Logistics in Leusden. Op zoek naar doorgroeimogelijkheden stuurde hij een open sollicitatie naar de afdeling HR. Met succes: sinds begin 2019 is hij met veel plezier werkzaam op de afdeling Finance & Control én volgt hij per september 2019 een avondopleiding Moderne Bedrijfsadministratie om de kneepjes van het vak te leren.

warehousing-pon

Net als veel medewerkers kwam Daan bij Pon Logistics terecht via Randstad. Daan: “Ik zocht een bijbaan en ben gek van auto’s, racen en alles wat daarmee te maken heeft. Mijn vrienden en familie ook. Pon kende ik dus wel van naam en het leek me een mooi bedrijf om voor te werken. Ik ben gestart met ploegendiensten in de assemblage en daarna lader op de expeditie geworden.”

Direct aan de slag bij Pon Logistics?

Bekijk dan al onze vacatures.

Hoe ben je vervolgens doorgestroomd naar de afdeling Finance & Control?

“Ik heb Havo met het profiel Economie & Maatschappij gedaan. Omdat ik nog niet wist wat voor vervolgopleiding ik wilde gaan doen, besloot ik een open sollicitatie naar de afdeling HR te sturen met de vraag of ze een functie vrij hadden die aansloot op mijn achtergrond en interesses. Toevallig kwam er vlak daarna een nieuwe functie vrij waarin ik terecht kon. Ik vind het heel fijn dat ik het vertrouwen kreeg om deze functie te gaan doen.”

Het loont dus om zelf op onderzoek uit te gaan?

“Jazeker! Als je wilt doorgroeien, moet je van je laten horen. Bijvoorbeeld door bij je leidinggevende of HR adviseur aan te kloppen en aan te geven waar je interesses liggen. Als niemand weet wat je ambities zijn, kunnen ze je ook niet vooruit helpen.”

Wat houdt je functie op dit moment in?

“Als administratief medewerker handel ik de administratie voor Pon Facilities af. Zo boek ik facturen en behandel ik aanmaningen. Het is een heel zelfstandige functie waarin ik schakel met collega’s van Pon Facilities om vragen te beantwoorden, maar ook met de klanten waaraan we kosten doorbelasten en met leveranciers. Mijn collega controleert de boekingen en doet de uiteindelijke betalingen.”

“Dankzij feedback en door vooral veel te doen, heb ik al veel geleerd.”

Waar gaat de opleiding jou bij helpen?

“Ik ben als het ware in deze functie gerold en heb geen diploma in dit vakgebied. Maar door te doen en hulp en feedback van collega’s te krijgen, heb ik al veel geleerd. De opleiding die ik volg helpt mij om het totaalplaatje van finance straks beter te begrijpen. Wat gebeurt er nadat ik mijn werkzaamheden gedaan heb? Waar let de controller van de afdeling op?”

Welke functie zou je in de toekomst willen invullen?

“Uiteindelijk hoop ik door te groeien binnen de wereld van finance. Zo lijken de functie van hoofd administratie en die van controller me allebei erg interessant. Om daar te komen zal ik eerst werkervaring op moeten doen en aanvullend nog een opleiding en/of cursussen gaan volgen.”

Is je interesse gewekt en wil je werken bij Pon Logistics?

Bekijk al onze vacatures