Duurzaamheid bij Pon

Logistics: een pijler

van onze strategie

 

Duurzaamheid

Onze missie

Proactief bijdragen aan een duurzamere wereld.

Duurzaamheid staat centraal in alles wat we doen. Het is verweven met ons DNA. Van dagelijkse operationele keuzes tot grote strategische beslissingen. We streven ernaar om niet alleen te voldoen aan de verwachtingen van wet- en regelgeving, maar ook om proactief bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Samen het verschil maken

Onze benadering

Onze toewijding aan duurzaamheid is zichtbaar in alle facetten van onze bedrijfsvoering. Van de implementatie van meer dan 250 laadpalen en superchargers voor elektrische voertuigen tot de doorlopende investering in zonne-energie en hernieuwbare brandstoffen. We nemen concrete stappen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit betekent dat we investeren in technologieën en initiatieven die echt verschil maken.

Veiligheidstraining

Duurzaamheid voorop

Onze initiatieven

number_1

Laadstations

We hebben meer dan 250 laadpalen en superchargers geïnstalleerd om het gebruik van elektrische voertuigen te ondersteunen.

number_2

Zonne-energie

Met meer dan 10.000 zonnepanelen dragen we bij aan een groener energienetwerk en verminderen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.
number_3

Warmte- en koud opslag (WKO):

Dit omvangrijke project toont onze inzet voor het gebruik van duurzame energieopslag om onze gebouwen efficiënter te verwarmen en te koelen.
number_4

Herbruikbare koffiebekers:

In plaats van wegwerpbekers te gebruiken, zijn we overgestapt op herbruikbare bekers op al onze vestigingen. Dit initiatief vermindert ons afval en onze impact op de afvalbergen.
number_5

Recyclingprocessen

We hebben onze recyclingprocessen verbeterd door nieuwe methodes te implementeren voor het sorteren en verwerken van afval. Dit omvat het terugdringen van afvalstromen en het vergroten van het percentage gerecyclede materialen.

Deze initiatieven zijn slechts enkele voorbeelden van hoe we onze toewijding aan duurzaamheid in praktijk brengen. Elk project, groot of klein, draagt bij aan onze missie om een positieve impact te hebben op de wereld en het milieu.

Veiligheidstraining
aanhalingsteken

Duurzaamheid zit in alles wat we doen. Het gaat niet alleen om het voldoen aan wetgeving, we zijn intrinsiek gedreven om te innoveren en te verbeteren.

Onno-hop

Onno Hop

CSR-officer
industrial-14-ew-5

Continu verbeteren

Elke vier jaar voeren we volgens de Europese Energie-Efficiency Directive (EED) energie-audits uit. Deze audits zijn niet alleen een check op de lijst, maar een kans om te zien waar we kunnen verbeteren en hoe we nog meer kunnen doen voor het milieu. Ze helpen ons potentiële energiebesparende maatregelen te identificeren en vormen de basis voor onze voortdurende verbeteringen. Sinds 2024 is dit niet alleen een vereiste, maar ook een kans om onze voortgang en inzet voor energiebesparing te demonstreren.

Een duurzame toekomst

Wij geloven dat duurzaamheid een teaminspanning is. Van de directiekamer tot de werkvloer, iedereen bij Pon Logistics draagt bij aan onze groene missie. Dit gevoel van verantwoordelijkheid is wat ons drijft om continue voorop te lopen in duurzaamheid. We zijn vastbesloten om door te gaan met innoveren en verbeteren, om niet alleen te voldoen aan huidige standaarden maar om deze ook te overtreffen.

Samen bouwen we aan een duurzamere toekomst, stap voor stap, met iedere actie die we ondernemen. Bij Pon Logistics doen we meer dan praten over duurzaamheid. We zetten woorden om in daden.