Klantcase

Warehouse move Pon Bike Performance

Sinds 1 januari 2021 is het nieuwe Pon Bike Performance GmbH (PBP) in Mainz live voor de verdere ontwikkeling voor hun merken in Europa. Dit gaat om Cervélo, Santa Cruz, Reserve (carbon wielen) en Juliana. In de tweede helft van 2020 is een start gemaakt met de transitie van de merken van Derby Cycle naar Pon Bike Performance. Hoewel de bike assembly voorlopig nog deels bij Derby Cycle in Cloppenburg (Duitsland) plaats zal vinden, is al wel een deel van de operatie naar de nieuwe locatie in Mainz verhuisd. De service- en garantieprocessen met een bijbehorend magazijn zijn in december 2020 verplaatst. Hierbij heeft het LSC ondersteuning geboden aan een projectteam van Pon Bike Performance en een Pon Management Trainee.

A9Riwd9wj_h1hljr_f0420

Warehouse inrichting

Naast een fysieke verhuizing was het ook zaak dat er een compleet functioneel magazijn werd opgezet en ingericht. In “die Alte Waggonfabrik” in Mainz (Duitsland) was een ruimte beschikbaar van ongeveer 450 m2, als tijdelijk garantie magazijn. Een lege, complete ruimte welke geschikt gemaakt moest worden voor de nieuwe operatie. Hiervoor is onder andere een ontwerp van de inrichting gemaakt, is er stellingmateriaal ingekocht, zijn werkplekken ingericht, werden elektra en netwerkaansluitingen aangebracht en is er een heftruck geleased.

Processen en systemen

Pon Bike Performance is parallel hieraan ook begonnen met de implementatie van een nieuw ERP: Oracle Netsuite. De logistieke en bijbehorende administratieve processen moesten worden opgezet en uitgewerkt. Samen met de ERP projectleider vanuit de US en de ERP leverancier Plative vanuit Toronto is het ERP ingericht en zijn de processen uitgewerkt en getest.

logistiek_linegraphic_pon_logistics
warehousing bulk

Transport procurement

Voor de uitgaande zendingen zijn bij verschillende vervoerders transportcontracten afgesloten. Voor reguliere en spoedzendingen, maar ook voor accu’s en fietsen, zijn tarieven en service-afspraken vastgelegd. Daarnaast zal ook gebruik gemaakt gaan worden van software om een vervoerdersselectie te kunnen doen en zendingen aan te melden bij de verschillende transporteurs.

Fysieke verhuizing

Samen met Pon Bike Performance en Derby Cycle is de verhuizing van ruim 1.500 artikelen opgezet, met de bijbehorende processen, resources en administratie. Alle artikelen zijn vervolgens door Derby Cycle geteld en ingepakt om in een drietal trailers naar Mainz gereden te worden. Aldaar zijn in twee dagen tijd alle artikelen ontvangen door het gecombineerde projectteam en medewerkers van Pon Bike Performance, wederom geteld en ingeruimd in het nieuwe garantie magazijn van Pon Bike Performance. 

Resultaat

Een functioneel magazijn in 3 maanden tijd is het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen het LSC, Pon Bike Performance en Derby Cycle. Voor het LSC was het een mooie opdracht met verschillende elementen en een leuke uitdaging.

Pon Bike Performance GmbH goes Mainz! — Juan van den Anker

Voor nieuwe klanten maken we graag ruimte.

Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.