Klantcase

Aluca nieuwste aanwinst voor Pon Logistics Veenendaal

De dienstverlening van Pon Logistics Veenendaal is dit jaar verder uitgebreid. Behalve met de opslag uitlevering van onderdelen voor Swapfiets en doorlopende werkzaamheden voor Weener Plastics, voeren zij sinds mei ook werkzaamheden uit voor Aluca. Aluca is een Duitse onderneming die deel uitmaakt van Pon en is gespecialiseerd is in hoogwaardige bedrijfswageninrichtingen.

A9Riwd9wj_h1hljr_f0420

Werkzaamheden

De kastonderdelen worden vanuit de Aluca fabriek in Duitsland naar Nederland getransporteerd en in Veenendaal in elkaar gezet. Het monteren van de bedrijfswageninrichting lijkt misschien eenvoudig, maar elke kastinrichting is uniek. Er zitten kasten tussen die zo complex zijn dat ze meer dan een werkdag kosten om in elkaar te zetten. Teamleider Leen Bedö: “Af en toe bestelt een klant voor meerdere wagens dezelfde inrichting, waardoor je een paar keer dezelfde handelingen uitvoert. Maar over het algemeen verschillen de wensen per klant.”

logistiek_linegraphic_pon_logistics
warehousing bulk

Voorbereidingen

Sollicitanten die voor Aluca aan de slag willen, krijgen dan ook eerst een toets voorgelegd. Hierbij worden hun vaardigheden en technisch inzicht getoetst, maar ook hun fysieke kunnen. Leen: “Als de sollicitant hiervoor geslaagd is, mag hij of zij aan de slag. Dan volgt een minimale inwerktijd van 3 maanden. Die tijd heb je echt nodig om het werk onder de knie te krijgen. De eerste medewerkers die hier aan de slag gingen in mei, werden door Ulvrin Post van de afdeling LSC getraind in het lezen van 3D-tekeningen en aan de hand daarvan het bouwen van de inrichting. Door zelfstandig te werken en ervaring op de doen, worden ze hier vanzelf specialist in.”

Frisse wind

“Ik werk al meer dan tien jaar bij DC Veenendaal” gaat Leen verder. “Na zo’n lange tijd ga je als je niet oppast een beetje werken op de automatische piloot. Toen we in mei de opdracht van Aluca kregen, bracht dat ineens weer hele andere taken met zich mee. Dat houdt het werk leuk en schudde me weer wakker. We hebben daarbij ook flink moeten uitbreiden. Nu werken we hier met 18 man, bijna een verdubbeling. Dat is zeker nodig, want we zijn nu bezig met Aluca te optimaliseren zodat we hier alle kastinrichtingen voor zowel de Nederlandse als de Belgische markt hier kunnen verzorgen.”

Prettige samenwerking

“De samenwerking met Aluca verloopt zeer prettig. Iedereen heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Er wordt veel geschakeld tussen onze afdelingen en die van Aluca in Duitsland. Ikzelf schakel vooral met hun als het gaat om het proces. We kijken dan naar wat goed gaat, maar ook naar wat beter kan”, aldus Leen. “Aangezien de kasten vanuit Duitsland een flinke reis door maken, moeten deze natuurlijk goed verpakt zitten. We voeren continue verbeteringen door op het gebied van kwaliteit, milieu en efficiëntie.”

Ook in Veenendaal verloopt de samenwerking goed en is de sfeer opperbest. Leen: “We zijn maar een klein team, dus iedereen helpt elkaar. Werken moet je overal en altijd, maar de collega’s waarmee je werkt zijn de sfeermakers!”

Voor nieuwe klanten maken we graag ruimte.

Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.