Werken bij Pon Logistics

WE HEBBEN VEEL VERANTWOORDELIJKHEDEN EN KLANTEN OM TE BEDIENEN,

MAAR OOK VEEL VRIJHEID OM ONZE WERKZAAMHEDEN UIT TE VOEREN.

Planner/werkvoorbereider Remco Bakker

 

Pon Facilities werd in 2012 opgericht, met als doel ‘Het bieden van excellent Facility Management voor Pon bedrijven in Nederland’. Dagelijks werken er vanuit de campus in Leusden zo’n 25 collega’s aan het beheer van 12 panden op 35 hectare grond. Samen beheren ze meer dan 140 contracten. Remco Bakker werkt sinds 2014 als Planner en Werkvoorbereider voor de afdeling Techniek en vertelt over zijn functie.

 

Remco, welke concrete werkzaamheden komen er bij jouw functie kijken?

Mijn werk bestaat uit het voorbereiden en plannen van onderhoud- en storingswerkzaamheden, zodat deze efficiënt en volgens schema worden uitgevoerd. Zo houden we samen alle installaties en processen op de campus dag en nacht draaiend. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de inkoop en het beheer van intern transportmateriaal (zoals heftrucks), het aansturen van monteurs en leveranciers en houd ik me bezig met het optimaliseren van processen en activiteiten.

 

 

En hoe bevalt dat?

Het klinkt misschien wat cliché, maar elke dag hier is anders. We hebben veel verantwoordelijkheden en klanten om te bedienen, maar ook veel vrijheid om onze werkzaamheden uit te voeren. We schakelen de hele dag met collega’s en leveranciers. Die combinatie maakt het voor mij zo leuk. Het analytische gedeelte en het continu meer inzicht en efficiëntie creëren in de activiteiten zorgt ervoor dat de sleur er niet in sluipt. Ons streven is om elke klant de aandacht geven die hij verdient. Dit is soms wel een uitdaging gezien de breedte en diversiteit van de werkzaamheden.

 

Hoe ziet de afdeling eruit?

Pon Facilities in Leusden bestaat uit een technische dienst, facilitaire services, servicebureau, receptie, en een afdeling projecten. Het is een mix van mannen en vrouwen uit alle leeftijdsgroepen. Het leuke daarvan vind ik dat we veel van elkaar kunnen leren, het houdt je scherp. Behalve in Leusden is Pon Facilities ook werkzaam op de locaties in Almere, Amsterdam, Dieren, ’s-Heerenberg, Veenendaal en Barneveld. Het is een hechte afdeling. Ondanks de drukte en de hectiek die bij het werk komt kijken, wordt er ook veel gelachen en maken we gebruik van elkaars kennis.

We wisselen de weekenddiensten -die nodig zijn voor zaken die doordeweeks niet kunnen plaatsvinden- onderling af, zodat niet steeds dezelfde mensen aanwezig hoeven te zijn. Het is een club van positief ingestelde mensen, die bereid zijn om een extra stap voor elkaar te zetten.

“Op de lange termijn wil ik me verder ontwikkelen op het gebied van coachen en leidinggeven.”

Waarin wil je je de komende jaren nog ontwikkelen?

Gedurende mijn loopbaan heb ik de nodige trainingen en cursussen gevolgd. Van werkvoorbereiding tot beheerder brandmeldcentrale, van persoonlijk leiderschap tot time management en van onderhandelen tot diverse bandencursussen en natuurlijk VCA. Pon faciliteert hier in. Sinds kort ben ik verantwoordelijk voor het intern transport bij Pon Logistics. Dat is een rol waar ik nog in moet groeien. Op de lange termijn wil ik me verder ontwikkelen op het gebied van coachen en leidinggeven.

 

Ben je er trots op om voor Pon te werken?

Ik ervaar Pon Logistics als een prettige werkgever. Dat zit hem in goede arbeidsvoorwaarden, maar ook in de kleine dingen. In gratis verstrekkingen bij het bedrijfsrestaurant, leuke prijsvragen, werktijden, maar ook in kortingen en sportevenementen waar je aan kunt deelnemen.

 

De merken die Pon voert spreken mij persoonlijk aan en ik ben er trots op om voor dit bedrijf te werken. Als ik met mijn dochters iets tegenkom van Pon, dan herkennen ze dat inmiddels. Het World of Pon evenement heb ik ook met mijn gezin bezocht.


Is je interesse gewekt en wil je werken bij Pon Facilities?

Bekijk al onze vacatures op jobsatpon.com