Klantcase

Koopman en Pon Logistics: hoe twee auto-transporteurs hebben geleid tot een jarenlange duurzame zakenrelatie

Zeg je Pon Logistics, dan zeg je Koopman. Twee partijen die inmiddels zo met elkaar verbonden zijn en na 45 jaar nog zo commercieel interessant voor elkaar zijn. ‘Een stukje scherp zijn op elkaar en op verbeteringen, en dezelfde mentaliteit met elkaar delen,’ aldus Marcel van Omme, Business Unit Manager Parts bij Pon Logistics. Hoe Pon Logistics en Koopman dit met elkaar realiseren? En hoe de samenwerking tot stand is gekomen?
A9Riwd9wj_h1hljr_f0420

Het begon met twee auto’s…

Koopman kennen we natuurlijk van de innovatieve logistieke diensten die zij leveren. 45 jaar geleden besloot diezelfde partij twee auto’s aan te schaffen bij Pon, bedoeld voor autotransport. Vele auto’s volgden, evenals de cargo-dienstverlening in 2008. In plaats van dat Koopman klant werd bij Pon, is het uitgegroeid tot een langdurige logistieke zakenrelatie. Pon helpt Koopman en vice versa. Kijken we naar de toekomst, dan zien we voor de samenwerking uitdaging in een optimale planning, efficiënt werken en scherp blijven op elkaar. Zo hopen beide partijen nog lang de vruchten te kunnen plukken van de samenwerking

Gedeelde mentaliteit

Het begint allemaal al met het feit dat beide organisaties familiebedrijven. Er met de volle 100% voor gaan en uitdagingen aangaan is de mentaliteit die heerst bij beide organisaties. Bovendien zijn waarden als betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit voor beide organisaties enorm belangrijk. In een samenwerking moet je op elkaar kunnen vertrouwen en dezelfde richting op denken. Dit is een belangrijk ingrediënt voor een langdurige samenwerking als deze.

logistiek_linegraphic_pon_logistics
warehousing bulk

Duurzaamheid

Duurzaam rijden staat bij Koopman hoog in het vaandel. Hoe Koopman dit zelf omschrijft: “We hebben ons gecommitteerd aan onze klanten, aan het welzijn van onze medewerkers én aan de wereld van morgen. Bij alles wat we doen weegt de impact op mens en milieu mee.” Elektrisch rijden is voor vrachtwagens op dit moment lastig te realiseren. Koopman hoopt dat, wanneer de ontwikkelingen zo ver zijn, rijden op waterstof mogelijk gemaakt kan worden. Maar voorlopig wordt er gereden met modern materiaal.

Ook voor Pon Logistics is duurzaamheid ontzettend belangrijk. Samen staan we voor de slimme, veilige, duurzame en efficiënte mobiliteit en logistieke totaaloplossingen. Marcel van Omme verwacht dat er in de toekomst meer gestuurd moet worden op schoner, sneller en betrouwbaarder. Beide partijen buigen zich dus actief over duurzaamheid.

Prettige samenwerking

Een duurzame samenwerking van inmiddels 45 jaar is prachtig. Een samenwerking gebaseerd op goed vertrouwen en transparantie. Dat betekent niet dat meningsverschillen nooit voorkomen. Dit zorgt er juist voor dat er extra focus en scherpte is. Misschien wel het belangrijkste ingrediënt? Open en eerlijke communicatie. We hopen de samenwerking nog vele jaren in stand te houden!

Voor nieuwe klanten maken we graag ruimte.

Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.