Safety

Wij maken gevaarlijke situaties bespreekbaar en handelen daarnaar.

Onze bedrijfsactiviteiten zijn divers en de impact van onze werkzaamheden is groot. Daarom hanteren wij een strak HSSE beleid. Onze HSSE werkzaamheden leiden tot een gezonde en veilige werkomgeving voor iedereen.

Verplichte veiligheidstraining

Elke medewerker van de werkvloer krijgt een verplichte veiligheidstraining aan het begin van zijn eerste werkdag. Daarvoor is er een speciale veiligheidsruimte ingericht, waar medewerkers de instructietraining krijgen. De ruimte is vrij toegankelijk, dus ze kunnen er ook zelf naartoe om de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en werkinstructies te bekijken. Daarbij sporen wij onze medewerkers aan onveilige situaties en calamiteiten altijd bij de teamleiders te melden en meten wij maandelijks het aantal en soort meldingen om trainingen hierop aan te passen.

BAS-Campagne

Al onze medewerkers en uitzendkrachten, die meer dan 1.000 uur werken, hebben in 2017 een zogeheten ‘BAS-training’ gekregen. BAS staat voor Bewust-Altijd-Safe-Secure-Schoon. Tijdens deze training komen alle aspecten rondom deze onderwerpen aan bod. Nieuwe medewerkers en uitzendkrachten krijgen de training nu als onderdeel van de introductiedag.

Met de BAS-training maken we onze medewerkers bewust van de thema’s veiligheid, gezondheid en een schone werkplek en laten we zien hoe zij hier zelf aan kunnen bijdragen. Het uitgangpunt van de training is: ‘Ik draag bij aan een veilig, gezond en milieuvriendelijke Pon Logistics.’