Pon Facilities

Nieuwsbrief Pon Facilities

Nummer 1 / Artikel 3 / 2019

Resultaat werkplekcheck

Vorig jaar vonden de werkplekchecks plaats. Tijdens deze checks kwam een medewerker van Tigra op de werkplek langs voor controle, tips en adviezen op het gebied van de juiste werkhouding. Ook hebben zij de medewerkers enkele vragen voorgelegd. Alle bevindingen samen hebben geleid tot een rapportage met aanbevelingen. Het resultaat daarvan delen we graag hieronder met jullie. 

Verbetering t.o.v. 2015

Na een dip in 2015, waarbij het aantal medewerkers met klachten gestegen was, laten de cijfers nu een verbetering zien. Van de Pon Facilities medewerkers die deelnamen aan de werkplekcheck, heeft 67% geen lichamelijke klachten. Dat betekent dat 33% helaas wel klachten ervaart. Het gaat daarbij om schouderklachten (19%), klachten aan de onderrug (19%) en nekklachten (15%).

Impact overgang T6 naar T6.1

Ervaring baliemedewerkers

Uit navraag bleek dat onze baliemedewerkers het minst tevreden zijn met hun werkplek. Zij zouden graag meer verstelbare opties in meubilair willen zien en een betere indeling van apparatuur, postbakjes en verschillende beeldschermen. In 2019 gaan we hier mee aan de slag en zullen er op de diverse balie-werkplekken aanvullende werkplekonderzoeken plaatsvinden, want we streven natuurlijk naar een klachtenvrije werkomgeving!

Mocht je tussentijds vragen of opmerkingen hebben, dan ben je uiteraard welkom.

Groeten, Sandra