on the move

Nieuwsbrief Pon Facilities

NUMBER 2 / ARTICLE 1 / 2020

Move Amsterdam

Sinds oktober 2019 staan de deuren van de Move Mobility Experience open voor iedereen die een interesse heeft in mobiliteit. In Move Amsterdam is de ruimte gecreëerd om na te denken over vraagstukken omtrent mobiliteit – nu en in de toekomst. Bij de totstandkoming van Move zijn vele bedrijfsonderdelen van Pon betrokken geweest. Collega Martina van Dijk vertelt wat haar rol vanuit Pon Facilities hierin is geweest.


Martina: “Sinds 2011 werk ik voor Pon Facilities op de Campus Almere en vanaf maart 2019 voor Move Amsterdam. Bij Move ben ik, samen met collega’s, verantwoordelijk voor de complete facilitaire dienstverlening, van schoonmaak en catering tot en met het gebouwbeheer.”

Wat maakt dit project zo bijzonder?

Martina: “Het was een geweldige uitdaging – in één gebouw meerdere publieke ruimtes, twee horecagelegenheden, retail, meeting centrum en een hoofdkantoor van Corporate Center. We zijn begonnen vanaf een tekening – alleen de twee buitenmuren bleven staan, de rest van het pand is compleet verbouwd. Bij de start lag er geen kant-en-klaar draaiboek, we zijn mijn of meer vanuit het niets begonnen. Omdat het concept voor iedereen nieuw was, zag je gedurende het project de verschillende interne klanten hun visie door ontwikkelen. Daar is veel flexibiliteit voor nodig geweest, van ons allemaal.”

Hoe zien de werkzaamheden voor Move er vandaag de dag uit?

Martina: “De afgelopen weken bestonden onze werkzaamheden uit het pand draaiende houden. Zeker in deze coronatijd was dat zorgen voor continue bezetting, goede afspraken maken met leveranciers en voorbereidingen treffen voor de toekomst. Vanaf 3 juni kunnen bezoekers weer terecht bij Move en met een aantal maatregelen in acht genomen genieten van de nieuwe interactieve tentoonstelling.”

Benieuwd naar het volledige artikel van Martina en Mark Lamers? Deze is binnenkort te lezen de nieuwe Pijlers!