Pon Facilities

Nieuwsbrief Pon Facilities

Nummer 1 / Artikel 4 / 2019

Kennismaking met Gerry de Laet

“Sinds juni werk ik bij Pon en hou ik me bezig met kwaliteit, arbo, milieu en veiligheid, waarbij ik mijn tijd verdeel over Pon Facilities en Modiforce. Ik ben sinds 1996 werkzaam in dit vakgebied, waarvan een groot deel in de automotive met wat uitstapjes in de logistiek en aannemerij. Een paar jaar geleden heb ik besloten om weer één dag per week naar school te gaan. De laatste twee jaar ben ik bezig geweest om mijn HVK-diploma (het formele veiligheidskundige papiertje) te behalen. Met zo’n midlife update ga je anders naar je werk kijken en na 13 jaar bij een Franse bandenreus werd het tijd voor wat anders.

Van de rupsbanden van defensie en de bandenservice-markt, was de stap naar Pon voor mij vrij vertrouwd. De breedheid van de organisatie in combinatie met de nuchtere Hollandse mentaliteit geeft ruimte om op een evenwichtige manier met veiligheid om te gaan.

De factor mens maakt nog steeds het verschil binnen organisaties. Met het vakgebied veiligheid wil ik de organisatie ondersteunen om een aantrekkelijke werkgever te zijn. Iedereen werkt graag voor een organisatie waar zaken goed geregeld zijn en veiligheid wordt een steeds belangrijker punt daarbij. Voor heel veel zaken zijn er wel de regels, maar dat zijn nog niet altijd de oplossingen. Die bedenk ik graag samen met de mensen uit het veld.

Impact overgang T6 naar T6.1

Buiten werktijd

Samen met Martine en twee tiener dochters woon ik in Deventer. In mijn vrije tijd maak ik op de racefiets tochtjes naar de Posbank en de Holterberg. Als vrijwilliger probeer ik overenthousiaste voetbalsupporters op een goede manier actief te laten zijn, help ik het oncologisch centrum met wat klusjes en blijft de wat stevige gitaar muziek mijn voorkeur hebben.