Pon Facilities

Nieuwsbrief Pon Facilities

Nummer 1 / Artikel 4 / 2020

Even voorstellen… Nieuwe collega’s

Er zijn weer een aantal nieuwe gezichten binnen Pon Facilties: Bas Pijl en Marco Wassink. Daarnaast is er ook een nieuwe stagiair begonnen: Sander Keusters. In deze nieuwsbrief stellen Bas, Marco en Sander zich aan je voor.
Naam: Bas Pijl
Leeftijd: 41

Achtergrond

“De afgelopen zestien jaar was ik hoofd facilities bij Ster, vast wel bekend van de reclame of van Loeki de Leeuw. Ik vond het tijd voor iets anders en zag de vacature op de site van Pon. En uiteindelijk ben ik aangenomen. Ik vind de dynamiek heerlijk; in een week bij Pon gebeurt er meer dan in een maand bij Ster!”

Waarom Pon Facilities?

“Bij mijn vorige werkgever was mijn functie redelijk ‘solo’. Er waren geen andere facilitaire collega’s om mee te sparren bij ingewikkelde problemen of uitdagingen. In het begin vond ik dat wel prettig. Ik was heel vrij en had de mogelijkheid om allerlei nieuwe dingen mij eigen te maken. Maar na 16 jaar had ik alles wel gezien en werd het tijd voor iets nieuws.

Leon van der Pas
Pon Facilities sprak mij aan vanwege de dynamische omgeving en de uiteenlopende opdrachten. Ik ben voornamelijk in Almere te vinden, maar je kunt mij ook regelmatig in Leusden tegenkomen. Vooral de nieuwe collega’s, het team van facilities, de tweewekelijkse overleggen met de verschillende hoofden facilitair en natuurlijk alle mooie producten van Pon maken mij bijzonder enthousiast. Ik kijk uit naar alle mooie samenwerkingen, waarbij ik weer nieuwe dingen kan leren. Ik voel mij nu al erg thuis.”

Waarvoor kan je bij Bas terecht?

“Ik ben een facilities-man, waarvoor kun je niet bij mij terecht?! Van een kapotte bureaustoel tot een verstopt toilet, van een energieaudit tot een liftkeuring. Maar even gezellig langslopen voor praatje of een slechte woordgrap kan ik ook enorm waarderen!”

De hobby’s van Bas

“Ik kom uit Hilversum en ben afgelopen december getrouwd met Femke. Ik draai regelmatig als DJ op feesten en partijen, voornamelijk bruiloften en bedrijfsfeesten. De meest bijzondere klus die ik heb mogen doen was toch wel tijdens de Europa League finale in 2013 voor zo’n 9.000 Benfica supporters in Amsterdam!

Hiernaast ben ik ook regelmatig bezig met mijn andere hobby; rally rijden met mijn twee Renaults 5 GT Turbo. Eentje gebruik ik voor tourrally’s of auto-meetings, de andere heb ik samen met een vriend geïmporteerd vanuit Griekenland. Hiermee rijden wij recreatief op circuits, onder andere op het TT Circuit in Assen.”

Naam: Sander Keusters
Leeftijd: 19

Achtergrond

“Zelf kom ik uit Harmelen in de gemeente Woerden. Ik woon hier samen met mijn ouders. Nadat ik mijn havo-diploma heb gehaald, ben ik voor vier maanden naar Oostenrijk gegaan om snowboardles te geven. Na mijn tussenjaar ben ik begonnen met de versnelde opleiding Facilitair Leidinggevende in Wageningen. Ik ga mijn eindstage lopen bij Pon Facilities in Leusden.”

Waarom Pon Facilities?

“Ik vind Pon een mooi bedrijf om mijn opleiding bij te kunnen afronden, omdat de facilitaire dienst hier erg breed en gevarieerd is. Daarnaast heb ik grote interesse in auto’s, wat stiekem ook een beetje heeft meegespeeld bij mijn keuze voor Pon Facilities. Ik denk dat ik hier erg veel kan leren!”

Hilda Odink

Waarvoor kan je bij Sander terecht?

“Mijn collega’s kunnen bij mij terecht voor een helpende hand bij alles wat met de facilitaire dienstverlening te maken heeft!”

Sander buiten werktijd

“Naast mijn stage werk ik bij restaurant ‘De Kloosterhoeve’ bij mij in het dorp. Ik werk nu ruim een jaar in de bediening en doe dit nog steeds met veel plezier. In mijn vrije tijd speel ik zo nu en dan een potje tennis en ben ik veel met vrienden!”

Naam: Marco Wassink
Leeftijd: 37

Achtergrond

“Na mijn mbo-opleiding Technische Informatie ben ik een aantal jaar aan de slag gegaan als magazijnmedewerker bij Pon Logistics. In 2004 ben ik geswitched en terecht gekomen bij Cosmara in Amersfoort. Dit was in eerste instantie als magazijnmedewerker, maar al vrij snel kon ik doorstromen naar de functie Productieplanner. Helaas kwam Cosmara in 2006 in een faillissement terecht. Gelukkig kon ik direct aan de slag bij Technica ICT in Scherpenzeel als Planner van het ICT team.”

Waarom Pon Facilities?

“De veelzijdigheid van de werkzaamheden bij Pon Facilities spreekt mij enorm aan. Ik denk dat ik hier veel kan leren en elke dag is gevuld met nieuwe uitdagingen.”

Hilda Odink

Waarvoor kan je bij Marco terecht?

“In mijn functie als Planner Werkvoorbereider ben ik verantwoordelijk voor het inplannen van de technische werkzaamheden met betrekking tot onderhoud en storingen. Ik draag zorg voor begeleiding en controle van de werkzaamheden en informeer de interne klant over de afspraken en orderstatus.”

Marco buiten werktijd

“Naast werk ben ik vier keer per week in de sportschool te vinden en in de zomer ga ik regelmatig naar festivals. In 2018 heb ik mijn motorrijbewijs gehaald en sindsdien ben ik zodra de zon gaat schijnen regelmatig op de weg te vinden.”