On the move

Nummer 1 / Artikel 3 / 2019

Uitbreiding samenwerking Swapfiets en Pon Logistics

We schreven er al eens eerder over: dankzij de fijne samenwerking tussen Pon Logistics en Swapfiets kan laatstgenoemde zich volledig op haar core-business richten. En met succes! Swapfiets heeft haar dienstverlening de laatste jaren flink uit kunnen breiden. 

Dit jaar zijn we gestart met in-, op- en uitslag en distributie van Swapfietsonderdelen vanuit de Pon Logistics vestiging in Veenendaal naar de diverse Swapfiets vestigingen in Europa. Deze zomer werden er voorafgaand aan het nieuwe studiejaar in 8 weken tijd middels 66 ritten ruim 11.000 Swapfietsen vanuit Veenendaal naar 17 verschillende studentensteden vervoerd. In december zijn nog eens 10.000 fietsen ontvangen en opgeslagen. Deze worden in het eerste kwartaal van 2019 aan de diverse Swapfiets vestigingen uitgeleverd. Momenteel liggen er nog zo’n 70 pallets met uiteenlopende fietsonderdelen opgeslagen. Dit aantal groeit de komende jaren gegarandeerd.

Swapfiets

Tot 100.000 fietsen uitleveren vanuit Barneveld

Voor 2019 staan er net als de afgelopen jaren de opslag en distributie van Swapfietsen op stapel. Tegelijkertijd worden er door medewerkers van Pon Logistics en Swapfiets gewerkt aan een nieuw, langlopend project; het opslaan, nullen en distribueren van minimaal 51.000 tot maximaal 100.000 Swapfietsen vanuit Pon Logistics Barneveld naar verschillende studentensteden. De focus van het project ligt op het ergonomisch verantwoord laden en lossen van deze fietsen.

Dubbellaags laden

Dat is een uitdaging, aangezien er dubbellaags geladen moet worden maar er geen laad/losdocks aanwezig zijn bij het laden en lossen. Een mogelijke oplossing ligt in het gebruik van aangepaste gesloten autotrailers van Smink Transport, onderdeel van de Koopman Logistics Group. Samen met hen onderzoeken we of het mogelijk is om een trailer zodanig aan te passen dat hij geschikt is voor het vervoeren van zowel auto’s, fietsen als ook andere producten van Pon, zoals wielensets.

Interface tussen systemen

Daarnaast wordt er gewerkt aan een interface tussen het IT-systeem van Swapfiets en het WMS van Pon Logistics. De verwachting is dat deze in het eerste kwartaal van dit jaar klaar is. We houden u uiteraard op de hoogte van de de voortgang van dit project.

Impact overgang T6 naar T6.1

Meer weten? Bezoek dan de website van Swapfiets.