on the move

Nummer 2 / Artikel 5 / 2019

Overname activiteiten Stobart door Koopman

Sinds jaren verzorgden Stobart Automotive en Koopman Autotransport samen de distributie van personen- en bedrijfswagens voor Pon Logistics. Echter heeft Stobart zich met betrekking tot autotransport uit de Nederlandse markt teruggetrokken. In goed overleg met Stobart, Koopman en Pon Logistics heeft Pon Logistics besloten dat per 1 juni 2019 het Stobart-aandeel in de transporten vanaf de Losplaats in Leusden door Koopman verzorgd zal worden. 

Het overnemen van deze transporten houdt ook in dat de negen chauffeurs die voor Stobart werken bij Koopman in dienst komen. Naast het werk en de chauffeurs neemt Koopman ook een zestal vrachtwagens van Stobart over. 

Voor Pon betekent dit dat na jaren werken met 2 vervoerders nu met 1 vervoerder gewerkt zal gaan worden. Dit brengt naast een aantal nadelen (minder concurrentie/competitie), ook een groot aantal voordelen met zich mee, zoals extra reciprociteitmogelijkheden, minder contactmomenten met vervoerders, dus minder kosten. Ook behoudt Pon na afloop van het huidige contract het recht om alsnog weer duaal te gaan sourcen.

De weg naar CO2 neutraal transport