On the move

Nummer 2 / Artikel 1 / 2019

LSC ondersteunt transport Derby Cycle

In de vorige nieuwsbrief hebben wij u verteld over de ondersteuning van Pon Procurement en het LSC van Pon Logistics bij het tenderproces voor de gehele nationale- en internationale fietsendistributie en de bijbehorende retouren van Derby Cycle. Hierin kwam de ondersteuning naar voren bij de implementatie voor de nieuwe vervoerder JCL voor internationale zendingen.

Het contract met JCL voor internationale distributie is afgesloten voor een periode van 2 jaar t/m eind 2020. Het contract met Hellmann Worldwide Logistics voor de nationale stroom loopt  t/m eind 2019. Het was dus zaak om de 1e helft van 2019 te onderzoeken of er alternatieve vervoerders zijn die de nationale distributie tegen een goede prijs/kwaliteitsverhouding konden overnemen. Dit is onderzocht met één partij die interesse had om de stroom over te nemen.

Na een grondige analyse van de aanbieding van de alternatieve aanbieder en de bestaande aanbieder heeft Derby besloten het contract met de huidige vervoerder te verlengen met 1 jaar.

De weg naar CO2 neutraal transport

Begin 2020 zal er een project opgestart worden om de strategie te bepalen voor de distributie vanaf 2021 en verder. Pon Procurement en Pon Logistics zijn al benaderd om ook in dit project ondersteuning te bieden.