on the move

Nummer 2 / Artikel 2 / 2019

Jakob Peperkamp stelt zich voor

Ik ben Jakob Peperkamp, 25 jaar en woonachtig in Amersfoort. Sinds begin dit jaar maak ik onderdeel uit van de afdeling transport en daarom wil ik mij graag aan u voorstellen middels deze nieuwsbrief. In januari 2014 ben ik begonnen bij Pon Logistics. In eerste instantie had ik een bijbaan als magazijnmedewerker in Leusden. Dit deed ik naast mijn HBO opleiding Logistiek & Economie.

Vervolgens heb ik mijn afstudeeronderzoek bij de afdeling LSC mogen doen. Mijn scriptie ging over de supply chain van reserveonderdelen voor de Volkswagen Amarok, die speciaal voor de Nederlands Defensie is ontworpen en werd opgebouwd door Pon.

Na het behalen van mijn diploma ben ik bij LSC gebleven en gestart als Logistics Consultant. In die rol deed ik verschillende logistieke projecten, adviezen en optimalisaties binnen diverse Pon bedrijven. Mijn focus lag hierbij voornamelijk op magazijnverhuizingen en -inrichtingen. Dit heb ik onder andere gedaan voor Pon Power in Almere, Pon Equipment in Zweden en Verachtert in Den Bosch. Verder heb ik (samen met collega’s) ervaring opgedaan bij verschillende Pon bedrijven in binnen- en buitenland. In deze video vertel ik meer over die ervaringen.

De weg naar CO2 neutraal transport
Zoals ik eerder al aangaf is mijn focus als consultant begin dit jaar verschoven van algemene logistieke projecten naar transport. Doordat mijn collega Dennis Higler zich meer gaat richten op zijn scheidsrechters carrière zal ik een aantal werkzaamheden van hem overnemen. Voor mij is dit een mooie kans om mijn kennis van logistiek te verbreden en samen te werken met andere Pon bedrijven en hun transporteurs.

Ik zal mij met name focussen op transport gerelateerde projecten en vraagstukken voor de Pon Logistics vestigingen in Almere, Barneveld en ‘s-Heerenberg. Daarmee ben ik ook het aanspreekpunt voor de accountmanagers van de vervoerders die voor deze vestigingen rijden. Daarnaast richt ik me op de transport tool ‘Ship It Smarter’ en andere transport optimalisaties. Tevens zal ik nog, naast mijn transport werkzaamheden, magazijn projecten en andere logistieke vraagstukken blijven doen.

Ik kijk er naar uit om meer te leren op het gebied van transport, de samenwerking met vervoerders en de verschillende Pon bedrijven. Wellicht tot snel!”