on the move

NUMMER 1 / ARTIKEL 3 / 2020

Integratie LPR bij Pelzer Fördertechnik

Vanuit Pon Logistics ‘s-Heerenberg worden onder andere onderdelen van Motrac Linde verstuurd naar klanten in Nederland, België en Duitsland. Pelzer Fördertechnik is de Duitse dealer van Motrac Linde in de deelstaat Nordrhein-Westfalen.


Tot voor kort werden alle vestigingen en klanten van Pelszer Fördertechnik vanuit ‘s-Heerenberg bevoorraad met vervoerder NOX Nighttime Express. Vanaf 1 april is de samenwerking tussen Pelzer en NOX beëindigd en heeft het Duitse LPR het transport op zich genomen.

LPR is een logistiek dienstverlener uit Neuss en is gespecialiseerd in dag- en nachtleveringen, waarbij zendingen rechtstreeks geleverd worden in de bus van de monteur. Voor Pelzer gaat het om een kleine driehonderd afleveradressen die zoveel mogelijk ‘s nachts worden beleverd.

De nachtlevering is voor Pelzer van groot belang, omdat dit het meest effectief is voor de monteurs en klanten. Dit komt doordat onderdelen die aan het einde van de middag op dag A besteld zijn, bij aanvang van dag B direct beschikbaar zijn.

Het proces is nu als volgt: Pelzer kan bestellingen aan Pon Logistics doorgeven tot 15:45 uur. Vervolgens gaat men in ‘s-Heerenberg orderpicken en de bestelling verzendklaar maken. Vanaf 18:30 uur kan LPR komen laden en rijdt men naar de hub in Duitsland. Vanuit daar worden de zendingen diezelfde nacht nog afgeleverd in de monteursbussen van Pelzer.

Linde Pelzer