Logistiek Gezien

Artikel

Terugblik Logistiek Gezien 2019

Het afgelopen jaar hebben er weer vele interessante onderwerpen de revue gepasseerd in de Logistiek Gezien. Een korte samenvatting:

Brons bij verkiezing Veiligste Magazijn (Editie 2019-01)

Het magazijn van Pon Logistics in Leusden heeft bij de verkiezing van ‘Veiligste Magazijn van Nederland 2018’ de bronzen prijs gewonnen! 

Dit was natuurlijk een enorme opsteker voor de mensen in Leusden die al lange tijd bezig zijn met de veiligheid in het magazijn. Deze prijs hebben we dan ook aangegrepen om het magazijn nog veiliger te maken. Zo worden onder andere gebieden waar geen interne transportmiddelen mogen komen duidelijk afgezet als er gewerkt wordt. Daarnaast zijn er samen met Koopman afspraken gemaakt om het laadproces nog veiliger te maken en is er nieuw intern transportmateriaal aangeschaft met de meest moderne veiligheidsmiddelen.

Test informatievoorziening nachtlevering (Editie 2019-03)

Als Pon Logistics zijn we constant bezig onze dienstverlening richting de dealer te verbeteren. Zodoende hebben we samen met onze transportpartner onderzocht hoe we de levering van bestellingen en de communicatie daaromheen kunnen verbeteren. Het doel van het onderzoek was om onze klanten volledig inzicht te geven in de performance van de levering.

Na een lange voorbereidingstijd is op 3 februari 2019 de telematics informatievoorziening van de nachtlevering live gegaan. Zowel dealers als het Serviceteam hebben nu direct inzicht in de uitgevoerde levering en eventuele afwijkingen. Ook is te zien in hoeverre een geplande rit is uitgevoerd en waar de verschillende colli’s zijn gelost (GPS) coördinaten. De rest van 2019 hebben we gebruikt om verbeterpunten door te voeren en werken we met Koopman aan het optimaliseren van de informatie die chauffeurs vastleggen.

Aanlevering tijdens winterperiode (Editie 2019-04)

Grotere hoeveelheden van ruiten, plaatmaterialen en winterbanden zorgen in de winterperiode vaak voor extra volume in de goederenstromen. Sinds dit jaar is er een projectgroep opgericht die zich bezighoudt met het in kaart brengen van de dagelijkse uitgaande goederenstromen in de winter.

Deze aanpak van de winterdrukte is zeer goed bevallen en zal in 2020 zeker een vervolg krijgen. Dan hopen we de de goederenstroom nog beter te kunnen verdelen om zodoende de werkdruk voor zowel de mensen in het magazijn als de nachtchauffeurs te verlichten. Uiteraard met als doel de garantie van tijdige leveringen naar de dealers in stand te houden.