Logistiek Gezien

A9Riwd9wj_h1hljr_f0420

Nummer 1 / Artikel 5 / 2019

Pilot Advanced Parts gestart

Behalve aan een nieuw distributiemodel is er door een projectteam bestaande uit CDK, PAH, dealers en Pon Logistics ook gewerkt aan de doorontwikkeling van Advanced Parts. Er is inmiddels een pilot gestart bij Vallei Autogroep en vestigingen van A-point in de polder. Op dit moment betreft de pilot het gebruik van een scanner tijdens het orderpicken, onderhoud van het locatiesysteem en de inventarisatie van het magazijn. Verder wordt er gebruik gemaakt van het (nieuwe) ordermanagement scherm binnen Autoline.

Deze pilot wordt stap voor stap uitgebreid: de komende weken is het doel om ook de goederenontvangst- en uitgifte aan de pilot toe te voegen.

Optimistisch over toekomst

Nu ook Advanced Parts steeds meer vorm krijgt binnen het nieuwe distributiemodelmodel, is men optimistisch over de toekomst ervan. “We merken dat er minder handelingen nodig zijn. Door één scanbeweging bij de ontvangst of uitgifte wordt de onderdelenstatus direct in Autoline bijgewerkt. Maar ook na het afronden van je pickopdracht hoef je dus niet langer terug naar de PC om in Autoline de factuur te printen. Hoewel het soms een paar extra kliks op de scanner kost, scheelt het wel in het aantal handelingen. Tegelijkertijd is de kans op fouten kleiner en is de verwerking van handelingen accurater”, aldus de magazijnchef van één van de dealers die deelnemen aan de pilot.

Ook voor minder technische mensen

“Het gebruiksgemak van de scanner is een groot pluspunt”, zo vervolgt hij. “Ook voor wie digitaal iets minder sterk is, is het werken ermee snel aan te leren. De scanner is op veel gebieden echt een uitkomst. Zo is het onderhoud van het locatiesysteem nu veel eenvoudiger en sneller, net als het uitvoeren van een inventarisatie dankzij de actuele bijwerking van transacties op de getelde locaties. Ook vind ik het scherm ‘ordermanagement’ erg prettig werken als het gaat om het snel filteren van zaken en inzicht krijgen in de onderdelenstatus per werkorder. Mijn tip voor collega magazijnchefs en dealers: houd de magazijnprocessen eenvoudig en de inrichting strak. Zo is het werkproces binnen het magazijn voor iedereen duidelijk.”

Impact overgang T6 naar T6.1