Logistiek Gezien

A9Riwd9wj_h1hljr_f0420

Nummer 1 / Artikel 3 / 2020

Met pensioen? Marcel Tauecchio onze nieuwste rondleider!

Ruim 40 jaar geleden zette Marcel Tauecchio (65) voet binnen Pon Logistics. Een tijd die volgens Marcel voorbij is gevlogen. Per 1 januari 2020 mocht hij gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Gelukkig hoeven we Marcel niet te missen, want hij komt gewoon weer terug, als rondleider!

Waar is het allemaal begonnen? Marcel vertelt hier het volgende over: “Ik ben bij Pon Logistics begonnen in 1979. Na een open sollicitatie kon ik beginnen in het magazijn. Aangezien deze pas open was sinds 1973, was er behoefte aan iemand die in alle sectoren kon opereren en dat heb ik de eerste paar jaar gedaan. Vanaf het magazijn ben ik naar de afdeling retouren en reclamaties gegaan. Daar was ik verantwoordelijk voor de beoordelingen op correctheid van de retour gestuurde goederen. Nu werk ik al een jaar of 20 bij Service & Supply. Ik heb veel contact met de magazijnmedewerkers van alle dealers en help ze als ze problemen ondervinden bij hun werkprocessen.”

En wat maakt het werk bij Pon Logistics nou zo leuk? Marcel reageert als volgt: “Ik ben op een sociaal zakelijke manier bezig met de klanten, waardoor ik hele leuke relaties kan opbouwen. Dat is voor mij altijd de drijvende kracht geweest: de persoonlijke contacten en klanten de beste oplossingen bieden. Het geeft mij veel vreugde wanneer ik een klant na een kwartier terug kan bellen met een oplossing en van hun teruggekoppeld krijg dat ze tevreden zijn. 

En hoe nu verder, dat weet Marcel ook wel: “Na mijn pensioen kom ik terug om rondleidingen te geven. Dat doe ik al een jaar of drie en vind ik hartstikke leuk. De rijke historie van dit mooie bedrijf mag niet verloren gaan en ik wil dat graag naar onze bezoekers uitdragen. Niet alleen vertellen over het verleden, maar van daaruit ook naar de toekomst kijken. Om rondleidingen te geven moet ik op de hoogte blijven van wat er op de campus en binnen de organisatie speelt, dus op die manier blijf ik toch bij Pon betrokken en midden in de organisatie staan.”

Impact overgang T6 naar T6.1
Impact overgang T6 naar T6.1

Wij wensen Marcel allemaal heel veel succes bij zijn nieuwe functie als rondleider. Hopelijk houdt hij ook nog tijd over om van zijn pensioen te genieten.