Logistiek Gezien

Logistiek Gezien

NUMMER 2 / ARTIKEL 6 / 2020

De vernieuwde automaat DFS3.0

In de afgelopen periode zijn we vanuit Pon Logistics bezig geweest met de ontwikkeling en uitrol van de vernieuwde automaat: DFS3.0. Deze automaat is aangepast op Advanced Distribution, waarbij onderdelen in werkorderzak geleverd worden. Maar DFS3.0 biedt ook voordelen voor dealers die (nog) niet aangesloten zijn op Advanced Distribution.


Met de komst van DFS3.0 hebben we ook de mogelijkheid gekregen om een spoed automaat te leveren. Iedere dag om 12.00 uur controleert de automaat de voorraad van automaat-artikelen bij de dealer. De artikelen die op dat moment voorraad 0 hebben, worden met de spoed automaat nog dezelfde nacht bij de dealer geleverd. Ze worden toegevoegd aan de voorraadbak met de reguliere automaat levering. Op deze manier worden artikelen met voorraad 0 een dag eerder geleverd. En dit komt de servicegraad van de dealer ten goede.

DFS3.0 maakt het mogelijk om bepaalde verkopen die de dealer doet, niet mee te rekenen voor de automaat. Het gaat dan om bestellingen die bij Pon zijn gedaan voor een alternatief afleveradres (verzendwijze CA t/m CZ) en de werkorderbestellingen die met ‘verzendwijze 05’ worden besteld. Hiermee bereiken we dat gepland werk of levering aan een alternatief afleveradres, geen voorraad creëert binnen het dealermagazijn.

Verder kunnen we met DFS3.0 ook een grijpvoorraad automaat leveren. Artikelen die vallen binnen de categorie grijpvoorraad kun je als dealer zelf beheren in Autoline. Op dat gebied wordt de invloed van de dealer op de automaat groter. Dit is een merkbaar voordeel voor de dealers die over zijn op Advanced Distribution, maar ook voor dealer organisaties die werken met gecentraliseerde vestigingen. Voor die vestigingen kunnen we ook een grijpvoorraad automaat gaan leveren.

Dit zijn een aantal voordelen die DFS3.0 jou als dealer biedt. Met deze nieuwe automaat komen we tegemoet aan veel wensen die al langere tijd bestaan ten aanzien van de automaat. Inmiddels zijn de huidige Advanced Distribution dealers al aangesloten op de nieuwe automaat. Op dit moment wordt landelijk op de achtergrond ook de software van de spoed automaat geactiveerd.

En daar plukken jullie in het magazijn de voordelen van!