Logistiek Gezien

A9Riwd9wj_h1hljr_f0420

Nummer 1 / artikel 4 / 2019

Brons bij verkiezing Veiligste Magazijn

Het magazijn van Pon Logistics in Leusden heeft bij de verkiezing van ‘Veiligste Magazijn van Nederland 2018’ de bronzen prijs gewonnen! Op 15 november 2018 vond de ‘Dag van het Magazijn’ plaats, een initiatief van o.a. Logistiek.nl en EVO. Op die dag worden traditiegetrouw ook de winnaars van ‘Het Veiligste Magazijn van Nederland’ uitgeroepen. 

Van de 15 magazijn die zich hadden ingeschreven, zijn er vier door de eerste selectieronde gekomen. De vakjury, onder leiding van Prof. Dr. René de Koster, heeft deze magazijnen nog eens bezocht en onder de loep genomen. Het resultaat mag er zijn: we hebben brons behaald! De gouden cheque ging dit jaar naar Bausch Health.

Veiligheid voorop

Pon Logistics is al jaren bezig met het verhogen van de veiligheid in haar magazijnen. Zo is er bijvoorbeeld een opleidingstraject voor het gebruik van intern transport ingevoerd, worden er trainingen gegeven over het werken en omgaan met gevaarlijke stoffen en worden er maatregelen genomen om voetgangers en intern transport te scheiden. Deze wedstrijd was voor Pon Logistics een goed moment om de getroffen maatregelen te laten toetsen. Hoe staat het met de veiligheid en welke verbeterpunten zijn er nog door te voeren?

Toelichting door jury

Juryvoorzitter Prof. Dr. René de Koster: “Veiligheid staat voorop, dus brons voor Pon Logistics is op z’n plaats. Er zijn nog wel wat verbeterpuntjes, maar voorop staat dat de sfeer op de vloer erg goed is en dat er vele complexe processen plaatsvinden. We hebben bewondering voor wat is neergezet, onder meer door het introduceren van de BAS-methode.”

Kortom: Pon Logistics is op de goede weg. De voornaamste aandachtspunten zijn de 5S (om orde en netheid te handhaven) en het vergroten van de bewustwording onder medewerkers als het gaat om veiligheid. Hier gaan we zeker mee aan de slag! En u? Hoe veilig is uw magazijn?

Impact overgang T6 naar T6.1