Logistiek Gezien

A9Riwd9wj_h1hljr_f0420

Nummer 1 / Artikel 1 / 2020

Advanced Distribution

Advanced Distribution is een steeds vaker gehoorde term binnen Pon en de dealerorganisatie. Maar wat houdt het nu eigenlijk in? Advanced Distribution is het nieuwe distributiemodel in combinatie met Advanced Parts.

Het nieuwe distributiemodel heeft onder meer te maken met centralisatie van magazijnen en de magazijnwerkzaamheden. Daarnaast worden onderdelen per werkorder besteld, verpakt en verstuurd. Dit nieuwe model biedt de mogelijkheid om te werken met ‘voorraadloze’ vestigingen (Spokes) die enkel een grijpvoorraad hebben liggen. Deze Spokes worden op afstand ondersteund door de Hub. Een aangepaste automaat moet ervoor zorgen dat de Spokes worden voorzien van grijpvoorraad en de Hub van een brede voorraad, waarmee de Spokes en klanten in de regio kunnen worden bediend.

Advanced Parts is de software die het nieuwe model ondersteunt. Dit houdt in dat de ontvangst en uitgifte van onderdelen met behulp van de scanner gebeurt. Maar ook de inventarisatie, orders picken en het onderhoud van het locatiesysteem wordt met de scanner gedaan. Advanced Parts vervangt veel tijdrovende systeemhandelingen die in de huidige situatie in Autoline gedaan moeten worden. Verder komen er met Advanced Parts een aantal schermen die veel inzicht geven in de werkorders bij en een scherm dat helpt bij het bestellen van onderdelen.

Het nieuwe distributiemodel en Advanced Parts kunnen niet los van elkaar worden gezien. Beiden versterken elkaar en zijn volledig op elkaar aangepast. Dit resulteert in een optimaal rendement aan de dealerkant. Vandaar dat we vanaf heden spreken over Advanced Distribution.