Logistiek Gezien

A9Riwd9wj_h1hljr_f0420

Nummer 1 / Artikel 2 / 2019

7.235 inter-dealer kratten!

7.235: dat is het totaal aantal gescande kratten dat dit jaar gebruikt is voor het inter-dealer verkeer. Dagelijks belevert Pon Logistics bijna 400 locaties. Twee keer per jaar is het extra druk rondom deze inter-dealerstroom, tijdens de welbekende bandenwisselperiode. Ter vergelijking: vorig jaar hebben wij in het derde kwartaal 555 kratten vervoerd, tegenover 2.446 kratten in het vierde kwartaal. 

We hebben een uitgebreid netwerk ingericht, waarbij er dagelijks ruim 20 vrachtwagens door Nederland rijden om alle klanten tijdig van goederen te voorzien. Als dealer heb je wellicht gemerkt dat er periodes waren waarin de lege emballage niet dagelijks werd meegenomen. De reden hiervoor is dat de trailers tijdens de bandenwisselperiodes overvol zitten.

Wat doen wij hier aan

We vragen de chauffeurs alert te zijn op de retour/garantie-delen en deze zoveel mogelijk mee te nemen. Ook  worden er tijdens de piekperiodes extra vrachtwagens ingezet op de drukste routes en is de bandenstroom uit de nachtlevering gehaald. In plaats daarvan worden de banden in drukke periodes overdag geleverd. Zo proberen we extra ruimte te creëren voor de retourgoederen.

Wat kun je zelf doen?

Wanneer er retourgoederen zijn blijven staan, dan kun je dit via de Web Help Desk melden door zelf een ticket aan te maken. Je kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken op 033 494 9222. Allicht komt één van onze chauffeurs tijdens een dagrit in de buurt en kunnen deze goederen ook direct meegenomen worden.