Corona-update - Olivier Verburg

Artikel 6 – week 24

Hoe ben jij de afgelopen weken doorgekomen?

Het was even zoeken naar het juiste ritme. We werken met het team voor de helft thuis, de andere helft op kantoor. Met name het thuiswerken was balanceren, zeker omdat de kinderen ook thuis waren. Maar daar hebben we goede invulling aan gegeven. Al was het zeker fijn dat ik ook af en toe naar kantoor kon, want het werk draaide gewoon door.

Olivier Verburg

Olivier Verburg
Manager Finance & Control

Wat valt je op in deze tijd?

Corona heeft flinke impact op onze werkzaamheden. Deze crisis is uniek, omdat het de economie op alle fronten treft. De verkoop van auto’s, banden en onderdelen is gedaald, de fabriek dicht, dus het aanbod was een stuk minder. En dat heeft financiële consequenties, dat zagen we met name de afgelopen twee maanden.

We zien het wel iets aantrekken, maar nog niet met de snelheid waarop we gehoopt hadden. Al zijn we wel blij dat er weer nieuwe auto’s op de losplaats staan natuurlijk.

Hoe hou je contact met je collega’s?

Ik zie de helft van mijn collega’s als ik op kantoor ben. Daarnaast hebben we met het team een wekelijkse call. Daarin bespreken waar we mee bezig zijn en stemmen we zaken verder af. Maar dat doen we ook voor het sociale aspect, wat ik erg belangrijk vind in ons werk. Verder bel ik veel en heb ik mijn reguliere meetings via Hangouts.

Welke invloed had corona op jouw rol als Manager Finance & Control?

Managen op afstand is natuurlijk lastiger. Een hectische periode waarin iedereen vraagt naar de impact. Klanten willen zaken efficiënter inrichten en besparen daar waar mogelijk. Dat gebeurt in goed overleg, waarbij we zoveel mogelijk proberen mee te bewegen.

Wat verwacht je van de komende weken?

Ik hoop dat de business snel weer aantrekt. Het dieptepunt hebben we hopelijk gehad, maar de effecten zijn zeker merkbaar. Zowel in onze werkwijze als in de resultaten blijven we daar de rest van het jaar last van houden.

Ook al is er vanaf 1 september wellicht meer mogelijk op de kantoren, dat zal voor ons team weinig aan de situatie veranderen. Vanuit Pon Facilities is bekeken wat de 1,5meter-samenleving voor het werken op de kantoren betekent. Daar kwam uit dat een bezetting van 40-50% voorlopig het maximaal haalbare is. En dat is dus zoals wij het nu ook al invullen bij Finance & Control.

Wat wil je nog aan de collega’s meegeven?

Maak er het beste van. We hebben de afgelopen weken met veel inzet en creativiteit gewerkt, daar ben ik trots op. En daarbij zeker ook petje af voor de operatie, want ik ben er van onder de indruk hoe zij invulling aan de situatie hebben gegeven. Dat tekent onze ‘Can do’ mentaliteit!

Overzicht Corona-update artikelen