Corona-update - Peter Geertsma

Artikel 5 – week 22

Hoe ben jij de afgelopen weken doorgekomen?

In het begin was het wel even wennen natuurlijk. Ik was net twee weken begonnen in mijn nieuwe functie en toen kwam corona. De maatregelen veranderden met de dag. Teams thuis aan het werk zetten, stagiairs die we naar huis moesten sturen. Dat was anticiperen in sneltreinvaart. We hebben de teams opgedeeld in team rood en team blauw. Bij de verdeling moesten we uiteraard rekening houden met de bezetting. Dat werkt nu prima. Na de hectische eerste weken raken we er nu steeds meer aan gewend.

Gelukkig waren we goed voorbereid op thuiswerken. In sommige gevallen moesten we nog laptops verstrekken aan collega’s, maar verder zijn de technische mogelijkheden er.

Voor de projecten hebben we kritisch gekeken naar wat noodzakelijk is. Wat we konden uitstellen hebben we gedaan. Met name projectafspraken op locatie waren natuurlijk lastig, maar dat hebben we de laatste weken langzaam weer opgepakt. Uiteraard met de nodige maatregelen. De continuïteit heeft het gelukkig niet in gevaar gebracht.

Peter Geertsma

Peter Geertsma
Manager Logistics Solutions Center

Wat valt je op in deze tijd?

Dat we gewoon doordraaien als organisatie, ondanks dat we anders contact hebben met elkaar. Er is veel begrip en acceptatie. Iedereen maakt er het beste van. Dat tekent ons als organisatie!

Heb je vanuit je Manager Logistics Solutions Center rol nog extra te maken gehad met de coronamaatregelen?

In een nieuwe rol komen is natuurlijk lastiger in deze situatie. Ik had de eerste periode kennismakingen gepland staan. Met een persoonlijke afspraak gaat dat natuurlijk makkelijker dan op afstand. Zeker bij nieuwe klanten/contacten. Als teams werken wij prima op afstand, dus die impact was gelukkig niet heel groot voor ons.

Wat verwacht je van de komende weken?

Ik wou dat ik dat met zekerheid kon zeggen. Voor mijn gevoel bewegen we wel de goede kant op. Het lijkt er op dat we het dieptepunt hebben gehad en met z’n allen op zoek gaan naar het nieuwe normaal. Maar de consequenties van corona blijven we voorlopig nog wel voelen ben ik bang.

Ik ben wel aan het kijken hoe ik de geplande externe contacten weer langzaam kan gaan leggen. En ik hoop dat we weer aan de slag kunnen met de grote projecten die we tijdelijk ‘on hold’ hebben gezet.

Wat wil je nog aan de collega’s meegeven?

We moeten de situatie zoals die is accepteren, want dit wordt voorlopig de nieuwe norm. Houd de moed er in met z’n allen en maak er het beste van!

Overzicht Corona-update artikelen