Corona-update - Marcel van Omme

Artikel 2 – week 18

Hoe ben jij de afgelopen weken doorgekomen?

Goed. Ik werk nog ‘gewoon’ op onze vestiging in Leusden en bezoek de overige vestigingen regelmatig, daarbij spreek ik de afdelingshoofden nog dagelijks, dus voor mij is er niet heel veel veranderd. Natuurlijk zijn de kantoren wat leger, maar ik vind het belangrijk dat we met de leiding een signaal afgeven aan de magazijnmedewerkers en ze kunnen ondersteunen daar waar nodig.

Parts heeft het de afgelopen weken goed volgehouden, ondanks de impact van de corona-crisis en alle veiligheidsmaatregelen, draaien we nog op ongeveer 75%.

Koen Valk

Marcel van Omme
Business unit Manager Parts

Wat valt je op in deze tijd?

We blijven we ons ding doen, daar ben ik blij mee. De stafcollega’s zijn goed bereikbaar en daarmee kunnen we de voortgang er in houden.

Wat mij opvalt is dat onze ‘externe klanten’, zoals Weener Plastics en Smurfit Kappa, goed doordraaien. Ze leveren aan de food-industrie, zoals doppen voor sauzen (Weener) of karton voor glaswerk voor de bouwindustrie (Smurfit), die zijn hartstikke druk. En ook bij MotracLinde is er op dit moment ook ruim voldoende werk, logistieke processen draaien door en daardoor blijft de vraag naar heftruck-onderdelen stabiel.

Hoe bevalt de nieuwe manier van communiceren?

Dat gaat eigenlijk prima. Voor mijn gevoel is de communicatie via Hangouts veel gerichter en daarmee ook efficiënter. Afspraken worden ingepland, iedereen is op tijd en regelt de acties. Ik bel veel en heb afspraken via Hangouts. En ik kom gelukkig mijn team en collega’s nog wel tegen, hier op de gang en in het magazijn. We hebben zelfs nog wel een teamvergadering gehouden. Dat doen we dan in een grote vergaderruimte, zodat we allemaal op afstand van elkaar kunnen zitten.

 

Wat verwacht je van de komende weken?

Ik hoop dat vanuit de overheid de teugels weer wat gevierd gaan worden en de economie weer op gang komt. Belangrijk voor ons is dat de volumes stabiel blijven. We moeten met z’n allen vol gas blijven geven en de moed er in houden.

Wat wil je nog aan de collega’s meegeven?

Vooralsnog lijkt onze aanpak goed. We blijven het dealernetwerk en klanten beleveren en hiermee bewijzen we elkaar een enorme dienst. Dat krijgen we ook terug en daar ben ik enorm trots op. Logistiek is cruciaal en het is goed dat we in deze fase een steunpilaar kunnen zijn voor de organisatie. Dat geeft voldoening!

Tot slot, de nieuwe website is live. Mede op jouw initiatief. Wat wil je daar nog over kwijt?

Ik ben blij met de nieuwe look en feel. We hebben er voor gekozen om meer naar buiten te treden, om zo ook meer ‘externe’ klanten te interesseren voor onze business. Doel is om de website ook meer te promoten, zowel intern als extern. De basis staat en die gaan we met communicatie uitbouwen; klantcases, nieuws en campagnes. We gaan er voor zorgen dat de site up-to-date blijft en een prachtig visitekaartje voor Pon Logistics is en blijft!

Overzicht Corona-update artikelen