Corona-update - Koen Valk

Artikel 1 – week 17

Hoe ben jij de afgelopen weken doorgekomen?

Positief. Ik ben er trots op dat we een goede balans hebben gevonden in het werk en gezondheid. Mijn familie is gezond, dat is het allerbelangrijkste natuurlijk. Verder ben ik blij dat het ziekteverzuim onder de werknemers laag is.

De sfeer is nog steeds goed, we werken door in het magazijn en op de losplaats, met goede ondersteuning vanuit huis en van de collega’s die op de kantoren werken. En samen met Pon Facilities hebben we een goede oplossing gevonden voor het werken op de kantoren.

Koen Valk

Wat valt je op in deze tijd?

Dat er geen files zijn. Ik rij nu in 25 minuten naar kantoor, dat is normaal gesproken 50 minuten. Dat scheelt mij dus een paar uur per week. Daarnaast zie ik dat het thuiswerken goed gaat, wat voor velen toch een nieuwe manier van werken is. Maar dat het ook zwaar kan zijn, zeker als je kijkt naar de alleenstaanden, want bij hen heeft het gemis aan sociale interactie de meeste impact.

Hoe bevalt de nieuwe manier van communiceren?

Ik werk nog wel vanuit Leusden, maar mijn overleggen zijn allemaal via (video)bellen. En dat is intensief. Alles gaat via de computer, je zit meer en beweegt minder. Ik moet mijzelf er echt toe dwingen om af en toe een rondje te lopen. Dat is iets waar ik voorheen niet bij stil stond.

Het (video)bellen vind ik overigens wel efficiënt. Iedereen is op tijd en er is veel discipline in de overleggen. Het is functioneel, maar uiteraard mis ik ook de sociale interactie.

Wat verwacht je van de komende weken?

Dat is een lastige. Natuurlijk heb ik ook de angst dat de economie een tik krijgt. Ik hoop dus dat ze snel de maatregelen gaan versoepelen. Dat betekent niet dat het virus weg is. Hoe gaan we met z’n allen samenwerken als de economie weer op gang komt? Daar denken we nu al over na en moeten we in de komende weken een oplossing voor vinden.

Wat wil je nog aan de collega’s meegeven?

De werkvoorraad is momenteel nog voldoende om onze vaste collega’s aan het werk te houden. Het is knap hoe we ondanks alle beperkingen het werk nog ‘gewoon’ gedaan krijgen. Dat tekent onze discipline. Maar we moeten wel volhouden en de maatregelen naleven. Dus hou afstand, zowel op het werk als privé. En blijf in beweging. Zo blijven we gezond.

Overzicht Corona-update artikelen